Om Oss

Vår historie

Vi som startet bumerka er to venner fra den norske landsbygden. Siden barnsbein er vi oppvokst med et kjøtt fra de lokale bøndene.

Vi ble som mange andre forelsket i den ekte Norske kjøttopplevelsen.

Når vi siden fikk flyttet inn til byen og fikk smakt det «vanlige» kjøttet som selges i butikken, lengtet vi hjem, og det vokste en lidelse i oss.

En dyp lidelse for å tilby andre norske kjøttelskere å kunne spise nydelig lokalt Norsk kjøtt, direkte fra bonden, med god samvittighet ovenfor miljø og dyrene.

Vi snakket med faren til Lars som driver gård og har kjøttdyr, som delte lidelsen, og som gjerne ville stille opp og hjelpe til på reisen.

Heldigvis for alle oss kjøttelskere, ble dette starten på Bumerka.

Våre dyr lever et veldig godt, naturlig og verdig liv, får beite grønt gress på fri mark, i fri luft, og får den tid og kjærlighet de trenger fra bonden.

«Hemmeligheten» som særpreger smaken i vårt kjøtt er at oksene også kastreres ved tidlig alder – noe som gjør att kjøttet blir enda mørere, saftigere og mer marmoret.

Dette synes vi rett og slett at Norske kjøttelskere fortjener å oppleve.

De sies at «Lykkelige dyr, gir et godt kjøtt», og det mener vi at du kan smake på  kjøttet vårt.

Godt for deg, godt for dyrene, godt for miljøet, sånn som det skal være.

Kastrater og geiter

Vår hjemmelighet - Glade, gressfora, kastrerte dyr

Godt for deg, godt for dyrene, godt for miljøet

Hjemmeligheten bak smaken og kvaliteten i vårt kjott er det at dyrene er kastrerte. Dyr som blitt kastrerte gir mer og mye mørere biff per dyr. Dyrene er mindre aggressive enn vanlige okser, hvilket gjør at vi kan slippe de frie til å beite gress på frodig norsk urmark, og nyte den friske luften.

Kjøtt fra våre okser, som beiter i norsk utmark, har høyere næringsverdier, mye mindre sporstoffer, og mer vitaminer enn kjøtt fra vanlige inneforet bås-okser.
I tillegg er det store forskjeller i oksenes karbonavtrykk, avhengig av hvor de beiter, hva de spiser, og hvorvidt oksene er kastrater eller ikke.

Våre dyr beiter på ikke-dyrkbar urmark i Trondheim, noe som sikrer klimanøytralitet, lavt karbonavtrykk og en god dyrehelse.

Oppsummert lar vårt kjøtt deg nyte av det beste av Norsk biff, med god samvittighet ovenfor klima og dyrene, sånn som det skal være.

 

Vi er for alle kjøttelskere

Bumerka er for alle som verdsetter bærekraft og prima kvalitet. Nedenfor ser du et utvalg av våre kunder.

Butikker

Vi leverer til butikker som vil satse på bærekraftig mat av høyeste kvalitet, samtidig som de støtter den bevisste bonden. Butikker er viktige da de kan nå store deler av befolkningen, og dermed bidra til økt popularitet rundt bærekraftig mat.

Restauranter

Vi samarbeider med restauranter som verdsetter gode råvarer, da vi kan tilby noen av norges beste og møreste kjøttstykker. Fokus på bærekraft går ikke utover kvalitet, og dette er vi bevis på.

Privatpersoner

Selv om butikker og restauranter er våre største kundesegmenter, kan vi tilby hjemlevering av kjøtt til privatpersoner, samt catering og arrangementer. Ta en tur innom nettbutikken vår!

Alle Våre Produkter

Norsk Partering

Amerikansk Partering

Alternative Produkter

Våre verdier

I Bumerka har vi et sett med grunnleggende verdier som alle våre produsenter følger. På denne måten kan du som kunde og forbruker vite hva du kjøper, og hvilke verdier du støtter.

Miljøvennlig

Alt kjøtt vi selger er produsert på en bærekraftig og miljøvennlig måte. Dyrene beiter i utmark, og er dermed med på å opprettholde kulturlandskapet.

Prima kvalitet

Biffen vår kommer fra norske kastrater, noe som gir mørt kjøtt med gode næringsverdier og høyt vitamininnhold.

Naturlig

Kastratene spiser gress fra norsk utmark, og beiter fritt rundt i naturlige omgivelser.

God dyrehelse

Dyrene får gå fritt i norsk utmark, der de nyter frisk luft og avslappende forhold.

Norsk

Med fokus på kortreist mat er kjøttet produsert i Trøndelag, der dyrene beiter i Trollheimen.

Etisk forsvarlig

Det er vanlig  å kastrere kjæledyr mens dyrene er bedøvet. Dette er også vanlig praksis hos våre produsenter, da kastratene blir bedøvet lokalt og regionalt. Resultatet av kastreringen er  at dyrene vokser opp som rolige og harmoniske dyr.

Vil du vite mer om hva vi kan tilby?